SMS Onay ve Mobil Onay Arasındaki Farklar

Uygulamalar ve bazı platformlarda kişisel doğrulama talep edilir. Bu doğrulamalar ne kadar kullanıcı hesaplarının güvenli olması için sunulsa da, bu yöntem ile kullanıcı dataları depolanmaktadır. Kullanıcılar daha önceden hesap güvenliğini sağlamak adına, sms doğrulaması yapmaktaydı. Fakat özellikle son zamanda bazı şirketlerin kullanıcı datalarını reklam amaçlı satması ile birlikte, sms doğrulama işlemi kullanıcılar tarafından tercih edilmemektedir.


SMS Onay ve Mobil Onay aslında aynı anlama gelmektedir. Herhangi bir platforma ya da uygulamaya kayıt olduğunuzda, sizden telefon numarası istemektedir. İstenilen telefon numarası belirli aşamalar ile doğrulandığında, hesabınız Mobil Onay sistemi tarafından doğrulanmış kabul edilir. Mobil onay işlemi, cihaz doğrulaması olarak tanımlanabilir.

Mobil Onay : Kullanıcı tarafından yapılan cihaz doğrulamasına mobil onay denir. SMS Onay : Kullanıcı tarafından yapılan telefon numarası doğrulamasına sms onay adı verilir.


Mobil onay sistemi, kullanıcıların hangi cihazdan bağlandıklarını doğrular. Cihaz aracılığı ile yapılan işlemler kayıt altına alınır. Mobil onay sistemine kayıt edilen cihaz ile ilgili bir işlem yapıldığında, hangi saatte hangi işlemin, hangi cihaz aracılığıyla yapıldığı tespit edilebilir. Sms Onayı ise, internet üzerinde bulunan birçok platform ve uygulama tarafından kullanılan doğrulama yöntemidir. Bu yöntem sayesinde, kullanıcıların gerçek kişiler olup olmadığı anlaşılabilir.


Genel itibari ile sosyal medya platformunda ve sosyal medya uygulamalarında karşılaÅŸtığınız sms onayı iÅŸlemi, kullanıcıların kiÅŸisel bilgilerini var olan bir sunucuya kayıt edilmesini saÄŸlar. Sms doÄŸrulama sistemini numara satın alarak sorunsuz bir ÅŸekilde tamamlayabilirsiniz. Sms onay yapmak için numara satın almak, tamamı ile yasal bir durumdur. Yasalardan dolayı, satın alarak yapılan doÄŸrulanmış hesaplarda herhangi bir problem ile karşılaÅŸmazsınız.


Onayal.com adresine girerek, hangi platformda olursa olsun, sms onay işlemlerinizi sorunsuz gerçekleştirebilirsiniz. Kullanacak olduğunuz platformu, onayal.com adresinden seçerek sistem tarafından verilen numaraya gelen sms koduyla doğrulama yapabilirsiniz. Kullanacak olduğunuz uygulama ya da platforma kişisel bilgilerinizi vermek istemiyorsanız, onayal.com adresi tam size göre. Bu adresten güvenli bir şekilde dakikalar içerisinde sorunsuz ve sayısız doğrulama yapabilirsiniz.


Doğrulama işlemleri tek seferlik yapılmaktadır. Mobil Onay sistemi kullanılan platformda ya da uygulama da sadece cihaz doğrulaması yapılır. Cihaz doğrulamasının yapılmasındaki amaç ise, kullanıcının önem arz edecek işlemleri, herhangi olumsuz durum oluştuğundan nereden hangi cihazdan yapıldığını öğrenilmesi gerektiğindendir. Kullanıcı bir uygulama ya da site üzerinden mobil onay yapılmış bir hesap ile bir işlem yaptığı sırada, mobil onayı doğrulayan platform tarafından detaylı ve kesin bir şekilde hangi işlem yaptığını görülebilir.


SMS Doğrulaması, sadece gerçek kullanıcılar tarafından yapılan, bir hesapta sms doğrulaması yapıldığında o hesabın gerçek bir kullanıcıya ait olduğu varsayılan bir sistemdir. Gerçek bilgilerini giren kullanıcıların, kişisel bilgileri giriş yapılan platformda tutulmaktadır. Zaman zaman kişisel bilgilerin korunması konusunda fikir ayrıcalığına düşülse de, en kesin ve net olanı mümkün olduğunca kişisel verilerin paylaşılmamasıdır. Bu durumda herhangi bir uygulama ya da platforma hesap oluşturmak istediğinizde, sizden sms doğrulaması talep edilir.


Kişisel bilgilerinizi girmek istemediğiniz durumlarda, onayal.com adresine girerek doğrulama işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. SMS Onay işlemini numara satın alarak gerçekleştirmek tamamı ile yasal bir işlemdir. Satın almış olduğunuz numara, sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır. Kullandığınız numara sayesinde, kullanacak olduğunuz platformun politikalarına takılmadan tamamen gerçek kullanıcı gibi onay işlemini yapabilirsiniz. Gerçek kullanıcıları doğrulamak amacı ile kullanılan SMS ve Mobil Onay sistemleri, aynı zamanda kullanıcıların hesap güvenliği için kullanılan bir sistemdir.

Son Yazılar

Mobil DoÄŸrulama Nedir? Mobil DoÄŸrulama Nedir?Mobil doÄ...
Mobil Doğrulama Nasıl Yapılır? Mobil Doğrulama Nasıl Yapılı...
Fake Numara Fiyatları Ne Kadar? Fake Numara Fiyatları Ne Kadar?...
Kiralık Yabancı Numaralar Nelerdir? Kiralık Yabancı Numaralar Nele...