02/03/2022 01:25:21
Mobil Onay Nedir?

Mobil Onay Nedir?

Mobil onay, telefon numarası ile doğrulama isteyen platformlarda geçerli telefon numaraları girilerek alınan SMS Doğrulama kodları aracılığıyla onay işleminin gerçekleştirilmesi olarak açıklanabilir. Mobil onay işlemlerini özellikle sosyal medya ve alışveriş platformlarına kayıt olurken, hesabımızı doğrularken çok sık rastlarız.

Mobil onay doğrulamasının kullanıldığı sektörler teknolojinin gelişmesi ve güvenlik önlemlerinin artırılması amacıyla son zamanlarda artmaya başladı. Örneğin bankaların internet ve mobil şubecilik girişlerinde, para transferi işlemlerinde ve ödeme esnasında, sosyal medya platformlarına kayıt olurken ve hesabımızı doğrularken, alışveriş sitelerinde bilgi dışı işlem yapılmadığından emin olunması amacıyla sık sık “Mobil Onay” doğrulama ekranıyla karşılaşıyoruz. Mobil Onay ekranlarının amacı, yapılan işlemlerin en başta gerçek bir kişi tarafından yapıldığından ve bilgi dışı bir işlem yapılmadığından emin olunmasını içerir.

Mobil onay işlemi yapmak için bildiğimiz gibi öncelikle geçerli bir numara sahibi olmamız gerekiyor. Ancak kendimize ait bilgileri içeren ve fiziki SIM Kart üzerinde kullandığımız, sahip olmak adına sözleşme imzalayıp kimlik bilgilerimizi kullandığımız numaraları rahatlıkla her platformda kullanamıyoruz.

Kendimize ait bir kişisel numaramız olmadığında veya kişisel numaralarımızı paylaşmak istemediğimiz alanlarda doğrulama işlemini nasıl yapabileceğimizi merak ediyoruz. Bu durumda ise karşımıza “Sanal Numara Satın Al” sonuçları çıkıyor. Sanal numara, fake numara, sahte numara gibi tabirlerle tanıdığımız ve herhangi bir kişiye, kuruluşa ait olmayan; seçtiğimiz platform için hızlıca satın alıp kullanabileceğimiz sanal numaralarla da mobil onay işlemi yapılabiliyor. Tıpkı fiziki numaralar gibi, sanal numaralarla da SMS Doğrulama işlemi yapmak istediğimiz platformlardan “SMS Doğrulama Kodu” alabiliyor, numaramızı doğrulayarak bu platformu aktif olarak kullanmaya başlayabiliyoruz. Peki, Sanal Numara Nasıl Satın Alınır?


Sanal Numara Nasıl Satın Alınır?

Sanal numara satın almak son derece basit bir işlemdir ve internet erişiminiz olduğu sürece çok kolay bir şekilde sanal numara sahibi olabilirsiniz. Sanal numara satın almak için öncelikle işe güvenilir bir Sanal Numara Paneli bulmakla başlanabilir. İnternetteki yanıltıcı sonuçların kurbanı olmamak ve dolandırıcılığa maruz kalmamak adına; onayal.com Sanal Numara Paneli’ni tercih ederek yıllar boyu bu alanda hizmet vermiş sektör öncüsü otomatik panel ile çalışabilirsiniz.


Sanal numara satın alarak mobil onay işlemlerinizi de rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Sanal numara satın alma ve mobil onay aşamaları sırası ile şu şekildedir;

1.       Öncelikle onayal.com üzerinde ücretsiz bir şekilde hesap oluşturarak sanal numara ihtiyacı duyduğunuz platformu seçiniz. Ardından bu platform için tarafınıza sunulan numaralardan birini seçerek Sanal Numara Satın Al işlemini gerçekleştiriniz.


2.       Sanal numaranızı satın aldıktan sonra “Mobil Onay Doğrulama” işlemi yapacağınız platforma geri dönerek satın alınan numarayı giriniz. Platform, bu numaraya bir SMS Kodu gönderecektir.

3.       OnayAl Numaralar ekranı üzerinde satın aldığınız numarayı bularak hemen yanındaki “Gelen SMS Kodu” alanından numaraya gönderilmiş SMS Kodunu kopyalayınız.

4.       İlgili platformun “Doğrulama kodu giriniz.” Veya türevleri şeklindeki doğrulama ekranına geri dönünüz. Kopyaladığınız SMS kodunu bu alana yapıştırınız.

Doğrulama kodunu geçerli bir şekilde girdiyseniz, ilgili platform doğrulama işleminizi tamamlamanızın ardından kullanım için sizlere onay verecektir. Güvenilir bir şekilde, satın aldığınız numara üzerinden yapmış olduğunuz mobil onay ile sosyal medya platformunu kullanmaya başlayabilirsiniz. Sanal numara satın almak son derece güvenilir bir işlemdir, tarafınızdan herhangi bir özel bilgi veya sözleşme talep edilmez.


Sanal numaralar ve diğer adıyla fake numaralar; en başta da belirttiğimiz gibi kişilere, kurumlara ait olmayan bağımsız dijital telefon numaralarıdır ve bu numaralarla Mobil Onay Doğrulama yapmak da mümkündür.

Son Yazılar

Mobil Doğrulama Nedir? Mobil Doğrulama Nedir?Mobil do...
Mobil Doğrulama Nasıl Yapılır? Mobil Doğrulama Nasıl Yapılı...
Fake Numara Fiyatları Ne Kadar? Fake Numara Fiyatları Ne Kadar?...
Kiralık Yabancı Numaralar Nelerdir? Kiralık Yabancı Numaralar Nele...